Scurt Istoric și Prezentare
Istoric
Satul Piscul Iana - denumirea veche a satului şi comunei Iana – îşi deschide porţile primei şcoli în anul 1897.
În prezent Şcoala Gimnazială Nr.1 IANA dispune de două corpuri de clădire: unul construit în anul 2003 - cu 4 săli de clasă, iar celălalt în anul 2006 - cu 6 săli de clasă.
Adresa: Comuna IANA, JUDETUL VASLUI
Tipul şcolii: gimnazială, cursuri de ziTelefon/fax 0235436212
CUI : 28498178
E-mail: ianasat14@gmail.ro
Limba de predare: română
Scoala Gimnaziala Nr.1 Iana este o şcoală cu personalitate juridică şi are arondate următoarele structuri:
- Şcoala Gimnazială Recea
- Şcoala Primară Hălăreşti
- Şcoala Primară Vadurile
- Şcoala Primară Siliștea
- Grădiniţa cu Program Normal IANA,
- Grădiniţa cu Program Normal RECEA,
- Grădiniţa cu Program Normal SILIŞTEA
- Grădiniţa cu Program Normal HALARESTI
Misiunea Școlii Iana
Misiune
Şcoala Gimnazială Nr. 1 sat IANA îşi propune să asigure cadrul favorabil unei educaţii solide pentru toţi elevii implicând în procesul de dezvoltare şcolară deopotrivă factorii educaţionali şi comunitatea locală.
Şcoala noastră este deschisă pentru toţi cei care au nevoie de educaţie; în opinia noastră educaţia nu este un privilegiu pentru câţiva, ci este un drept al tuturor.
Avem ca prioritate pregătirea elevilor pentru o lume în schimbare, formându‐le capacităţi, deprinderi şi competenţe care să le permită să-şi găsească locul şi menirea socială.
Orgranigrama
Ținte strategice
- Creşterea nivelului de performanţă a elevilor prin implementarea unui curriculum centrat pe dezvoltarea competenţelor-cheie şi prin participarea la competiţii, concursuri şi olimpiade şcolare
- Implementarea reformei manageriale în toate domeniile majore pe baza valorilor promovate de şcoală, a unui sistem flexibil de circulaţie a informaţiei şi unei mari deschideri spre colaborarea cu partenerii educaţionali
- Formarea continuă a cadrelor didactice astfel încât să fie capabile să aplice metode activ- participative în procesul instructiv - educativ.
- Modernizarea şi dezvoltarea bazei materiale a şcolii în vederea asigurării mijloacelor necesare promovării unui mediu şcolar prietenos şi a unui învăţământ modern.